Rólunk

Rólunk

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum egyike a központi régió négy centrumának, a hozzá tartozó 13 iskolában több, mint 1000 fő pedagógus, adminisztratív és egyéb munkatárs dolgozik, közel 9000 diákot és felnőtt hallgatót oktatva 120-nál is több szakmában, a képző- és iparművészet, informatika, könnyűipar, optika, közlekedés, ügyvitel, építőipar, kereskedelem, vendéglátóipar, szépészet, sport stb. ágazataiban.

A Centrum fő tevékenységei a szakmaoktatás 14 éves kortól, általános középiskolai oktatás, nevelés, speciális igényű diákok oktatása, nem tanköteles korúak szakmai oktatása 16 éves kor felett nappali, esti és levelező formában. Diákjaink összetétele rendkívül változatos, a speciális nevelési igényű diákoktól kezdve a kiemelkedő tehetségekig.
Pedagógusainkat ez a sokszínűség nagy kihívások elé állítja, a Centrum legfontosabb célja, hogy megtaláljuk, megismerjük a kihívásoknak leginkább megfelelő, hatékony pedagógiai gyakorlatokat a magyar és elsősorban európai példák alapján, és ezeket alkalmazzuk a napi munkában. A nehezebben tanuló diákjaink érdekében bevezettük és sikeresen alkalmazzuk a KIP módszert a mindennapi oktatásban. Centrumunk sokat tesz azért, hogy a piaci szereplőket is be tudja vonni az oktatásba, bemutató programok, aktív workshopok formájában ismerkedhetnek tanulóink a korszerű technológiákkal, anyagokkal. Tehetséggondozás keretében mind a közismereti, mind a szakmai tárgyakban élen járunk, tanulóink között egyaránt fellelhető Kazinczy – Szép Magyar Beszéd első díjas, valamint a World – és EuroSkills versenyen győztes asztalos világ- és Európa-bajnok is. Diákjaink rendszeresen vesznek részt külföldi tanulmányutakon, míg Centrumunk is fogad a kontinens több országából is tanulókat.
Munkánkat nem csak a megvalósítás jellemzi, folyamatos fejlesztésre és fejlődésre törekszünk mind az oktatás, nevelés, mind az iskolai élet tekintetében.

Megosztom