Immár a hetedik tanterem újult meg építőipari támogatással a Budapesti Komplex SZC Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikumában

Ezúttal a Cemix Hungary Kft. szerepvállalásának köszönhetően folytatódott a fővárosi építőipari technikum beruházás-sorozata.

Egy tanterem felújításával támogatta a budapesti Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum oktatását a Cemix Hungary Kft. A főváros 8. kerületében található intézményben tavaly októberben kezdődtek a munkálatok, és idén márciusában zárultak le.

A volt diákok segítsége is kellett a példaértékű projekthez. Varga András, az építőipari technikum igazgatója, a lapunknak elmondta, az intézmény hagyományosan jó kapcsolatokat ápol a volt tanítványaival és azokkal az építőipari cégekkel, ahol dolgoznak.

Ez alapozta meg a szóban forgó kezdeményezést is: „Elsholtz Gábor volt tanítványunkkal vettük fel a kapcsolatot, azután pedig Sipos Imrével, a Cemix Hungary marketing és fejlesztési igazgatójával együtt koordinálták a tanterem felújítását.”

Az építőipari gyártó vállalat a projektben festéket, glettanyagokat, szerszámokat biztosított a felújításhoz. Az összesen kétmillió forint értékű beruházásban az alábbi elemek valósultak meg:

a parketta felújítása,
a festés-mázolás,
a reklámanyagok elhelyezése díszítésként,
a mozgatható vetítővászon felszerelése,
a projektor felszerelése,
a kábelezések kiépítése
és a hangosítás.

Sokkal többről szól, mint egy felújítás
Az újjászületett tanterem a 9. nyelvi előkészítő osztály otthonaként szolgál, és a projekt befejezése óta a Cemix nevét viseli. „A terem kulturált és modern körülményeket biztosít az iskolai szakmai oktatásához, amelyet önerőből nem tudnánk megvalósítani” – hangsúlyozta az igazgató.

Az iskola és a vállalat a felújításon túlmenően is együttműködik.
„A projekt része az állandó kapcsolattartás, a cég tevékenységének megismertetése, a bemutató órák tartása, valamint a pályaorientációs napokon való részvétel is”
– tudtuk meg Varga Andrástól.
Immár a hetedik tanterem újult meg építőipari támogatással. A fővárosi építőipari technikumban tavaly is volt egy hasonló fejlesztés. Szeptember végén adtak át egy másik tantermet, amely szintén teljes felújítást kapott a SWIETELSKY Magyarország Kft. támogatásának köszönhetően.

Az igazgató szavaiból kiderült, a most átadott Cemix-tanterem immár a hetedik ilyen módon felújított tanterme az iskolának. Ezt a sorozatot egy átfogó stratégia alapozza meg: „Szeretnénk közelebb hozni a tanulóinkhoz a Magyarország területén működő meghatározó építőipari cégek termékeit és tevékenységét. Emellett a középfokú oktatással kapcsolatot kialakítani szándékozó cégek nyitottságától is függ, hogy ilyen projektek létre jönnek-e” – mutatott rá Varga András.

Forrás: https://magyarepitok.hu/szakkepzes/2021/05/immar-a-hetedik-tanterem-ujult-meg-epitoipari-tamogatassal-ebben-az-iskolaban

Megosztom